Your story!

Please e-mail us your story about Nadieh and your connection with her and her music.
 

Source: E-mail
6th of April 2015

Ik ben al een hele tijd niet meer op de site geweest. Maar vandaag (of eigenlijk gisteren, want het is al nacht) moest ik weer aan Nadieh denken. Precies 19 jaar geleden overleed ze. Nog steeds draai ik haar CD's met zeer grote regelmaat. Een zangeres als zij heeft Nederland nooit eerder gekend en na haar overlijden nooit meer gekregen. Haar muziek, die stem, zo on-Nederlands. Haar werk was van internationale klasse, en wereldfaam was wat ik haar had gegund en wat ze naar mijn idee verdiende. 


Een tijdje geleden keerde ik in de vroege avond terug van een lange dag onderweg. Ik was een beetje de weg kwijt geraakt door een aantal omleidingen waardoor ik ineens het bordje 'Rhenoy' zag staan, behoorlijk ver verwijderd van mijn einddoel. Ik kon het niet laten dat plaatsje even te bezoeken. Ik was al snel op de Lingedijk. Een bijzonder moment...... Even de auto aan de kant gezet voor een kort moment van bezinning. Ik ben niet uitgestapt, het zag ernaar uit dat ik niet bij haar rustplaats kon komen met mijn rolstoel. Ik heb het maar niet geprobeerd. Later...

Jo
 

Source: Facebook, Gerard Stolte
5th of April 2015

A long list today... but Nadieh always stays special..
Nadieh (Den Haag, 7 september 1958 – Utrecht, 5 april 1996),
Karin Francine Anne Meis

Not many people know that the lyrics of Windforce 11 are about the prophet that in 1844 announced the coming of Bahá'u'lláh in Iran. This prophet was called the Báb (which means 'The Gate' or 'The gate to divine truth'). He was also called the precursor of Bahá'u'lláh. The Báb was executed in 1850 and his grave is now on mount Carmel in Haifa, Israel.
https://www.youtube.com/watch?v=0D94Ic3QJfA

 

Source: E-mail
11th of December 2014


Hallo,

Bij toeval kwam ik op de Nadieh website terecht. Wat leuk dat haar muziek ( en vast ook haar persoonlijkheid ) nu nog zoveel indruk maken. Eind 70er - begin 80er jaren heb ik veel met Karin samen gewerkt. Ik had toen een studiootje in Schijndel, en maakte vaak en graag gebruik van Karin's stem om koortjes in te zingen. Als tegenprestatie kreeg Karin studio tijd om aan haar eigen demo's te werken. Nederlandstalige bandjes waren toen heel populair, en de meeste demo's die we opnamen waren ook Nederlandstalig. Ik weet nog dat we redelijk lang aan een nummer gewerkt hebben waar een tekstregel in zat: bij jou of bij mij, of liever niet. We hebben geprobeerd om er een lekker lopend nummer van te maken, maar uiteindelijk is het toch op niets uitgelopen. ( denk ik ) Het is allemaal erg lang geleden, maar ik meen dat sommige van die Nederlandstalige demo's uiteindelijk met een Engelse tekst op Land of Ta terecht zijn gekomen. Een leuke gebeurtenis in de studio: Karin was koortjes aan het inzingen, maar we hoorden steeds een raar geluid. Tape weer terug luisteren; en ja hoor, het stond ook op tape. We hebben toen alles afgezocht in de studio om uit te zoeken wat het was, maar konden niets vinden. Dan maar weer aan de slag. En ja hoor, daar was het geluid weer. Ik ben toen naast Karin gaan staan, bij het inzingen, om te luisteren of ik kon ontdekken wat het was. Uiteindelijk hebben we het gevonden: het waren de rinkelende oorbellen van karin!!!! Veel succes met de website.

groeten

Ad van Rozendaal.

 
Source: e-mail, March 27 2010

I am Colin Blunstone fan from Russia, Saint-Petersburg. I knew that he had a duet with Nadieh, Splendid Morning. So I decided to find the
song. When I was seeking the song, I downloaded all the albums of her that I could find out. I was fascinated by Nadieh’s songs, so I
decided to know about her a bit better.

Your site is appeared to be the only site in English. I am sure your
site is one of the best fan sites I have ever seen, really. It is not
only full of information and multimedia files, but what is more
important, full of love.

Based on your site, I created article about Nadieh in Russian
Wikipedia. I am shamed that there is no page in English Wikipedia
about her.

I have a number of questions yet. Hope, you can help me with answers. What does it mean – Nadieh? Are there any interviews of Nadieh in English? You had many contacts with musicians and colleagues of Nadieh. Do you know history about Nadieh and Colin Blunstone collaboration? May be you had interview with Colin Blunstone...

Hope to hear from you soon,
With regards, Zhenya
 
Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
MiekeMai, March 2010


Mijn cd speler stond destijds wekenlang op repeat........ Geweldige stem, en? eeuwig zonde dat we haar zo snel al moesten missen.
 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
voidforpurpose, February 2010


I just discovered she died at 37 in 1996.

Een mooie stem!

Het droevig lot.

 

Source: YouTube, reaction to Nana video
avginkel , January 2010

Something so typical for Holland - we had a jewel amidst us, someone who could have put Holland on the musical sky - we never valued her, and after she was gone, we lost a unfound treasure as well. Thanks Youtube for making us enjoy Nadieh.

 
Source: YouTube, reaction to Wonderful World video
Janlips1970 , December 2009


Brok in mijn keel als ik dit weer zie. Vooral met die kleine erbij. De koppies zijn nu al zo gedateerd. Wat snelt het leven toch voorbij en is alles relatief. Ik hoop dat je een fijne plek hebt gevonden Nadieh.
 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
nadieh0801, December 2009

Mijn ouders hebben me naar haar vernoemd! Ze heeft zeker een mooie stem =D

 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
ADSWAANS, December 2009

Super mooie stem elke keer als ik het hoor krijg ik het er koud van, heb haar leren kennen met het nummer Windforce 11 grandioos jammer dat ze niet meer is.
Ad

 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
Michvacht, December 2009

mooi nummer , super stem is ook nog is vlakbij mun huis opgenomen ;)

jammer dat ze zo vroeg is overleden...

 
Source: YouTube, reaction to Nana video
Ottoisalive, April 2009

Dutch Carly Simon, so underestimated, pity.
 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
IJskonijn1, April 2009

Een nog levendige en mooie vrouw die ook nog eens hèèl mooi kon zingen en haar nummers zelf schreef! Gestorven aan kanker en longemfyseem in Utrecht op jonge leeftijd. Haar zoon Raffi speelt gitaar. Haar dochter Nadiè schrijft en zingt ook haar eigen nummers en het muzikale talent van haar moeder is duidelijk aanwezig!

 

Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
Frank55, April 2009

Jammer dat deze talentvolle jonge vrouw niet oud heeft mogen worden. maar: haar muziek leeft voort, ook nu nog!
Wel grappig trouwens, hoe "boer Harms" en anderen staan te kijken naar "die rare strapatsen van die stadsluu"! :)

 
Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
Johnsteerling, April 2009

Prachtig! Dit is mijn persoonlijke favoriet naast "Son and heir" en "Katoozazai"
 
Source: YouTube, reaction to Lover's Eyes video
Gerritos, April 2008

Thank you Nadieh for the lovely songs you gave us !
 
 
Source: Nadieh Muziek site, 26th of december 2007, 23:40

Eigenlijk was ik Nadieh een beetje vergeten..
maar vandaag hoorde ik Windforce 11 op de radio, en meteen wist ik het weer,,, dat geweldige nummer, die prachtige kristal heldere stem, overweldigend gezongen, enne de koude huiver... Ik zei tegen mijn vrouw nog voor het liedje afgelopen was, is Nadieh niet jong overleden?
Wat een verdriet zal dit zijn voor degenen die dicht bij haar stonden.
Ze werd geveld door de kanker, daar hielp geen windkracht 11 tegen.
Ik heb diepe bewondering voor deze artieste, de wereld is slechter af, nu zij er niet meer is.

Wouter Kramer

 
 
Source: Muzikum, 2nd of december 2007
Nadieh heeft me in mijn tienerjaren de liefde voor zingen bijgebracht. Met name met nummers als Windforce 11 en Lovers eyes
Wat ze heeft gemaakt, daarvan kan ik alleen maar zeggen: werkelijk fantastisch materiaal en puur gevoel.
Ja, in één woord: bedankt voor je bijdrage aan de mensheid maar ja.. alleen een bedankje volstaat niet voor wat je werkelijk voor mij betekent.

Linda Ouwerkerk

 
Source: email, 2nd of december 2007
Hallo,
Met bijzonder veel belangstelling heb ik gisterenavond jouw 'tribute-site' over Nadieh zitten lezen en bekijken/beluisteren. Mijn complimenten voor de uitgebreidheid en de vele mooie foto's en video's van Nadieh. Kwam terecht op je site nadat ik op YouTube zocht naar de video van Windforce 11.
Maar waar ik je dus eigenlijk voor mail, is dat ik in het bezit ben, van een origineel door Nadieh gesigneerde CD. In 1987 was ze voor een radio-interview hier in Aalsmeer en heeft ze met een speciaal door mij gekochte zilverkleurige pen, het CD boekje van Land Of Tá gesigneerd. Persoonlijk was ik daar toen niet bij, maar een vriendin van mij heeft dat toen aan Nadieh gevraagd. Na 1996 is die persoonlijke boodschap voor mij dus nog veel waardevoller geworden!
Ik heb dat boekje vandaag even door de scanner gehaald en stuur je hierbij twee foto's. Misschien kan je ze goed gebruiken op je site bij de 'Autographs'. Je mag me in de toekomst via mail op de hoogte houden, wanneer je wat nieuws te melden hebt over je site, zoals over dat boek, waar je blijkbaar aan werkt.
groetjes,
John Tesselaar
 

Source: YouTube at the Windforce 11 video
Makkertje
Beautiful woman, why did she die so young?

Deindiaan
Great, never seen this videoclip...thankfull to see it! Like her music al lot, and have al lot of cd's of her...she died to early :(

cengiz35
brings back so much memories..loved her sound and voice..god bless her, may she rest in peace!

joer999
Amazing, a clip for Windforce 11. Lovely song. The album on which it featured still not available on CD, a shame.

concon1970
the song is avaiable on the album land of tá .
great album

 
Source: YouTube at the Haifa Blue video
makkertje
Kan je dat duet van Nadieh met haar dochter ook op You Tube zetten?

Deindiaan
Hoop dat die documantaire er gaat komen...muziek blijft tijdloos, net zoals haar mooie stem...draai de muziek nog steeds vaak! Heb nu net pas de paar clips ontdekt..vaak naar gezocht maar nooit gevonden, tot nu, superrrrr!

cengiz35
Nadieh is nu vast een engel, kan haast niet anders met zo'n prachtige stem...uniek in haar soort! Luister nog vaak naar haar heerlijke stem.

Nadiehmusic
Dank je wel. En wat die opmerking over de engel van je betreft: lees mijn verhaal op de website van Nadieh. Overigens hopen we een documentaire over het leven en werk van nadieh te kunnen maken. We hebben heel veel materiaal. Nu nog een omroep die ons wil helpen.

menro
prachtig!!! Ik had een paar albums van haar gekocht, en vond haar een buiten gewoon uniek talent! Ik vindt haar muziek nog steeds steengoed!!

Nadiehmusic
Dat is fijn om te horen Menro. Dank je wel voor je reactie. Groet, Paul Smit
 
Source: YouTube at the Naked video
androom
Good to see this video here. Nadieh shouldn't be forgotten. Her songs were great indeed.

cengiz35
superb album and a great song! thx 4 uploading
 
Source: Nadieh Muziek guestbook, 19th of november 2007
Beste mensen,

Wat GEWELDIG, zoveel materiaal van NADIEH. Tranen sprongen in mijn ogen toen ik hoorde dat ze overleden was.Al in 1986 was ik zeer onder de indruk van WINDFORCE 11 en kocht meteen LAND OF TÁ. Triest vond ik het dat ze veel te weinig gewaardeerd werd bv hitnoteringen. Fantastisch was het dat ze diverse onderscheidingen kreeg. Ik bezit ook nog een waarschijnlijk bijzondere promo single-cd van EYE ON THE WAVES. Bedankt voor al dit moois!!
rene berntsen
 

Source: e-mail, 7th of november 2007
Hi Tanya
Ik ben een volle neef van Nadieh (zoon van het broertje van haar vader) en wil graag 2x het boek bestellen! (verrassing voor mijn ouders)
Toen ik 17 jaar oud was en Nadieh ongeveer 14 jaar, heb ik samen met haar muziek gemaakt op de bruiloft van mijn oudste broer Dick en zijn vrouw Bea.
Onze stemmen en verbondenheid met elkaar (waren ook een beetje verliefd op elkaar) doen mij nog regelmatig aan haar terug denken. Na het overlijden van Oma (moeder van onze vaders) spraken wij telefonisch af, om samen op korte termijn een cd te gaan maken. Helaas was zij op het moment dat ik haar hiervoor opbelde, al ernstig ziek!
Ik schrijf zelf ook mijn eigen teksten en muziek en voel heel sterk dat wij dezelfde genen hebben. Binnenkort komt mijn cd uit met alleen eigen nummers. Ik hoop dat Nadieh hier trots op zal zijn.
Zij blijft altijd in mijn herinnering en een inspiratie voor mij zijn als sing/songwriter.
Gegroet
Lody Meis

 
Source: e-mail, 7th of november 2007
Aan Alfred Lagarde en Nadieh opgedragen door Dick Verheul

Alles ademt hier je ziel,
Zelfs de stilte kan niet liegen.
Sinds je mij zo vlug ontviel,
Heb je vleugels om te vliegen.

Je zweeft voort als een komeet
Door de stroom van mijn gedachten.
't Is alsof ik zeker weet
dat je zit op mij te wachten.

Alles ademt hier jouw geest,
Als ik opsta of ga slapen.
Jij bent, zoals steeds geweest,
Mijn trouwste troostend wapen.

Geschreven door Roger Pylyser

 

Source: e-mail, 7th of november 2007
Dag,
Ooit heb ik in de Viva een interview met Nadieh gezien/gelezen:volgens mij stond ze afgebeeld met een paard,Ze hield hem bij het hoofd met de teugels in haar hand en ze had een Engelse geruite pet op.Heeft u misschien dit interview ooit gezien?Volgens mij was dat interview toen ze net op die boerderij in Rhenoy woonde.Het is misschien een tip om de VIVA-redactie te raadplegen?Die hebben vast een artikelenbestand van toen,
groetjes Wietske

 
Source: the Windforce11.com guestbook

Hey tanya,

Nou eindelijk de site eens bekeken !
Leuk gedaan hoor !

liefs
Kim Meeuwissen

 
Source: the Windforce11.com guestbook

Hallo Tanya,
Ik ben je naam al meermaals tegengekomen in verband met Nadieh. Wat goed om te zien dat je nu zelf ook een eigen site gestart bent. Ziet er echt heel mooi uit. Heerlijk om ook weer eens bewegende beelden van haar te zien. Bedankt, weer een plekje voor iemand die nooit mag worden vergeten!
Erik de Ruiter.
 
Source: the Windforce11.com guestbook

I remember Nadieh's music very well from when I lived in Holland back in the 1980s. I was sorry to hear that she has passed away, but her music lives on at this site. Very well done! Thanks for sharing!
Ed Milnes, uit de VS
 

Source: the Windforce11.com guestbook

Inderdaad Windforce 11 what a great song!

Philip uit Nederland

 
Source: the Windforce11.com guestbook

mooie site. hhhhhhhhhhhhhhhgrtyujnmwertrhgsanwmblwindforce 11 vinden we t mooist!
Lissy, Pascal, Cees
 
Source: the Windforce11.com guestbook

Through the Deep Nights-
but also during Brightest Days
She is back playing for us
With hands filled with Magic.

Pure Truth,
Lisette.

 
Source: the Windforce11.com guestbook
Hello Tanya,

What a great site you've made!! I'm impressed, wow!

Good luck with it all!

XX Suzanne

 
Source: the Windforce11.com guestbook
Een geweldige website dit! Wat een uniek materiaal!
Ik ben nog opzoek naar de originele CD van 'Company of fools'.
Wie kan mij hieraan helpen?

Vriendelijke groet,
Tim Treffers

 
Source: the Windforce11.com guestbook
Echt een hele leuke site van een fantastische zangeres en bovenal een fantastische vrouw, hierin ga ik helemaal met mijn broer Andy mee. Ik vind het een voorrecht dat ik haar als vriendin heb mogen hebben... alleen had ik zo graag nog wat langer van haar genoten!
Maar ik ben blij met deze site en dat er nog zoveel mensen aan haar denken, want mijn motto is: "Zolang er nog over iemand gesproken word en aan gedacht word, dan is diegene ook niet echt dood"!
Karin zal altijd blijven leven.. in mijn gedachte en in mijn hart.
Bianca Kalff
 
Source: the Windforce11.com guestbook
Een hele mooie, uitgebreide site over een waanzinnige zangeres/vriendin.
Helaas veel te vroeg overleden.
Ik ben blij dat ik haar persoonlijk heb leren kennen en bewaar deze speciale herinneringen diep in mijn hart.
Andy Kalff
 
Source: the Windforce11.com guestbook
Eeuwig zonde dat ze er niet meer is.
Wat een fantastische stem had deze vrouw.
Ik was altijd gek op 'Windforce 11' en we kregen in dezelfde periode kanker.
Misschien dat ik om die reden de hele website heb bekeken en alle linkjes heb aangeklikt.
Ze maakt een ongelooflijke indruk op mij.
R.I.P lieve Nadieh.
Eva
 
Source: the Windforce11.com guestbook
Nadieh was 37 toen ze overleed, ik ben nu dezelfde leeftijd.... veel te jong... such a waste...

Gelukkig leeft ze voor altijd voort middels Winforce 11..... wat een fantastisch nummer!!!!!


Remco
 
Source: the Windforce11.com guestbook
Hey Tanya,

Het is echt een schitterende site.
Geweldig dat je zoveel info over Karin bij elkaar hebt kunnen krijgen.
En je blijft 'm ook zo lekker vaak updaten.
Super hoor !!
Liefs,
Oscar

 
Source: the Windforce11.com guestbook
Je bent de beste en ik vind de televisie tunes van Nadieh echt geweldig! Wat goed zeg! Uniek materiaal haha.
Cilla
 
Source: the Windforce11.com guestbook
Dag,
Als Karin's jarenlange vaste begeleider ben ik blij deze website te hebben gevonden. Ik heb met Karin nauw samengewerkt en aan de wieg van veel van haar liedjes (mogen) (ge)staan. Ik koester veel herinneringen aan haar en vind het een voorrecht om met haar bevriend te zijn geweest.
Skip van Rooij
 
Source: the Nadieh hyve
Karin Meis (zoals ze in het echt heet) is een nicht van m'n vader. Ben dus familie van haar. Heb haar een paar keer ontmoet op familie reunie. Ik vond het altijd leuk als ik haar weer zag. Ik ben toen ook op haar begrafenis geweest....... met al die journalisten vd roddelbladen. Echt stom en respectloos vond ik dat.Ik draai nog regelmatig haar muziek en ken elk nummer uit m'n hoofd.
Nadieh Rulezzz
Umi
Source: the Nadieh hyve
Hai
Nadieh was een super zangeres ..vind vooral het nr words geweldig ..ik heb 13 jaar geleden mijn dochter naar haar vernoemd ..en ze is vijf jaar na de dood ven mijn zoontje ook gestorven op de zelfde dag 5 april..zo zit Nadieh in mijn leven verweven.
Marion
Source: the Nadieh hyve
Nadieh was een fantastische zangeres en nog meer een fantastische persoonlijkheid. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk.
Erg tof dat er nu een hyveslink voor haar bestaat... ik weet zeker dat ze dit erg gewaardeerd had.
Ik hield (en hou nog steeds) veel van haar en ik mis haar. Gelukkig hebben we haar muziek nog over, zo blijft ze altijd levend!
Groetjes Bianca... een Nadieh fan
The source of the entries beneath is the late, Dutch Foundation site. Thank you so much.
[1] Al vanaf het moment dat ze voor het eerst op de radio was te horen was ik meteen aan haar verkocht: Nadieh! Ik vergeet nooit de eerste bastonen van 'Windforce 11' en...... wat een stem. Veelal zelfgeschreven teksten die vaak een mystiek tintje hadden en die je voorgoed konden boeien. En een paar LP's later zong ze met een Bonnie Tyler-achtige rock-stem teksten die je zo eerlijk waren dat je haar als het ware recht in haar ziel kon kijken. Een ware duizendpoot dus. Helaas te vaak ondergewaardeerd of eenvoudig niet begrepen, maar gelukkig voor sommigen en voor mij een held. Het zat Nadieh echter niet mee................een veel te jonge moeder.............soms ga ik heel even bij haar langs...... Karin, dank je wel, het ga je goed !!!
Erik de Ruiter
[2] In the mid-eighties I lived still at my parents house, quite near to the Dutch border. So I watched a lot of Dutch television. It was the time of "Windforce 11" and the other hits from "Land of T? Her music impressed me and I always recorded it when it was played on Dutch radio. But it was not until 1988 that I first bought a record of Nadieh. I began to fell in love with her music over the years. The last sign of her was "Eye on the waves" in 1991, then Nadieh disappeared. Neither the comeback in 1994 did reach me, nor her death in 1996... Through a coincidence I visited the internet-site of the music store Boxman and I discovered "Leef me". I love this cd, and even more every time I listen to it - my favourite is "Leugenaar" - it brings tears to my eyes. Keep up the good work.
Frank Gutowski
[3] Jaren geleden zag ik op de TV een zangeres die iets mysterieus had. Een knappe verschijning, maar nog belangrijker: een waanzinnige stem. Een paar jaar later kwam ik haar tegen op de verjaardag van mijn moeder, en bleek dat ze vriendinnen geworden waren. Sindsdien hadden ook mijn vrouw en ik contact met Nadieh. We volgden haar overal. Zagen Nadieh zowel als Karin prive. Gingen met haar mee naar optredens, en waren ook aanwezig bij haar laatste optreden in Rotterdam. Na afloop van dit optreden zijn we met z'n allen ( haar geluidsman, haar zus met haar man ,en haar vriendin) nog wat wezen drinken, en heeft in deze bar nog een nummer gezongen. Dit was op 9 november, de verjaardag van mijn vrouw. Nog elk jaar denken we op 9 november terug aan deze avond, en daarom betekent "Crazy Love" (het nummer dat ze daar zong) heel veel voor ons. Voor ons blijft ze een groot gemis, maar altijd in ons hart.
Corinne en Andy Kalff
[4] Al vanaf het prille begin, ben ik fan van Nadieh. Ik was enorm verbaasd, dat nummers als "The right to change" & "Windforce 11 afkomstig waren van een nederlandse zangeres. Zo'n prachtige stem en dito composities konden toch niet van nederlandse bodem komen ?!? Sindsdien, heb ik al haar albums in de eerste week na hun release gekocht. Haar dood in 1996, kwam voor ons (ik was ondertussen getrouwd) als een volslagen verrassing, want we wisten niet eens dat ze ziek was. Maar ook na haar dood is Nadieh een grote rol in ons leven blijven spelen, ook al omdat er een aantal "toevalligheden" (?!) waren die onze band met Nadieh alleen maar versterkte. Zo overleed Nadieh op 5 April, dit was op een goede vrijdag, en ook mijn vader overleed op 5 april. Weliswaar in 1985, maar ook dit was 2 dagen voor pasen. Nadieh was op dezelfde dag jarig als ik (7 September). Haar laatste CD "Leef me" hadden wij via internet besteld, en de dag dat wij het prachtige album in de bus kregen was het stormachtig weer, en aan de kust was het windkracht (ik verzin dit dus ?t niet !) 11 ! Dan zet je de CD op, en wat is het eerste nummer........Storm aan de kust. Natuurlijk zal dit allemaal erg fantasierijk klinken, en zal het U verder niet echt raken, maar Nadieh loopt als een rode draad door ons leven. Niet in de laatste plaats omdat op 22 September 1999, onze dochter is geboren en wij noemde haar (hoe kan het ook haast anders...) Nadieh. Mijn vrouw lag daags na de bevalling, in het ziekenhuisbed, de Veronica-gids door te bladeren en ze vindt daarin een advertentie waarin iemand vraagt om geboortekaartjes met daarop de naam Nadieh..... Wij hopen dat er in de toekomst nog niet eerder uitgebracht materiaal van Nadieh wordt op CD wordt gezet, want voor ons was (en is) ze neerlands beste zangeres. Met vriendelijke groet,
Oscar, Petra & Nadieh Sinneker
[5] Wat ben ik blij om jullie te treffen op internet! Een plek voor Nadieh: eindelijk gerechtigheid. Ik ben een Nadieh-fan van het eerste uur. Toen zij doorbrak met "Windforce 11" kocht ik direct de lp. Ik was toen 12 jaar oud. Al mijn artikelen en posters uit die tijd heb ik nog bewaard. Nadieh heb ik drie maal persoonlijk ontmoet, ook bij optredens, maar ik heb haar nooit lang gesproken. Mijn verdriet was groot toen ik van haar overlijden las in de krant. Keihard gehuild heb ik. Inmiddels was ik studente journalistiek en ergens had ik altijd wel het idee dat ik Nadieh ooit zou gaan interviewen. Die kans was nu voorgoed verkeken. Tot op de dag van vandaag loop ik met een gevoel dat ik iets moet aanvangen met het verdriet en de frustratie dat ik deze bijzondere persoon nooit zal spreken en dat zij niet meer in ons midden is. Inmiddels ben ik 27 jaar en journaliste. DE manier om mijn verdriet te verwerken en mijn grote droom tegelijkertijd is: een biografie schrijven over Nadieh. Familie, vrienden, collega's interviewen. En als een boek te hoog gegrepen is, dan een reportage voor een tijdschrift (Opzij?). Jullie hebben hetzelfde uitgangspunt als ik: Nadieh verdient ook vandaag de dag bekendheid en waardering.

Tanya van der Spek
[6] Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met jullie prachtige website over het prachtige werk van Nadieh. Ik onderschrijf dat haar teksten prachtig zijn en haar muziek een lust voor het oor. Wel jammer vind ik dat ik Nadieh zelf nooit live heb mogen aanschouwen. Mede omdat haar muziek vanuit haar hart (kun je echt horen en voelen) komt, zal overigens haar live performances niet hebben ondergedaan dan wat hetgeen op CD werd vastgelegd. Nadieh heeft voor mij veel betekend, en nog steeds draai ik haar CD's met regelmaat. Ze heeft zeker unieke muziek gemaakt, niet te evenaren, dat zeker voor de rest van mijn leven een diepe plaats in mijn hart heeft verworven. Het is jammer dat de platenwereld Nadieh zo in een hokje wou stoppen (zoals ze zelf altijd heeft gevoeld). De muziek is nu eenmaal uniek en blijft gewoon mooi, dat kun je gewoon niet in een hokje stoppen. Lang leve Nadieh!
Geert Jonkheer
[7] Via Kees Buenen, met wie ik overigens nog steeds onregelmatig, contact heb, kwam the foundation bij mij terecht. Als A & R manager, destijds bij Polydor was ik betrokken bij de eerste plaat/cd van Nadieh. Het besluit destijds om onder de naam Nadieh te gaan werken werd genomen in een urenlange "brainstorm" op mijn kantoor aan het Noordse Bosje in Hilversum ik herinner mij nog dat er op witte servetjes die toevallig voorhanden waren, talloze namen stonden geschreven en was een verbastering/aanpassing van namen uit haar persoonlijke omgeving met blauwe balpen stond later de naam Nadieh onderstreept. De servetjes hebben nog enige tijd in mij lade gelegen en zijn toen bij een of andere opruiming verdwenen. Hoewel ik destijds weg ging bij Polydor heb ik altijd het verloop van haar carri? via de achterdeur kunnen bekijken en was daar niet gelukkig mee. Ik was van mening dat de opnamen daarna niet meer overeenkwamen met de richting die destijds was gekozen. Ik vond ze overgeproduceerd en (klinkt raar voor een A & R manager) te commercieel en te gelikt. Jaren later was ik werkzaam voor een studio in Hilversum die ook een eigen label had en plannen had dit label uit te bouwen en wie kruiste mijn weg: Nadieh. Een trouwe zakenvriend liet mij de opnamen horen die, volgens mij, vrijwel allemaal in haar eigen "thuisstudio" werden opgenomen. Voor mijn gevoel was Karin terug bij waar ze wezen moest en bij haar grote kracht en het resultaat was dat we een aantal van deze opnamen op CD hebben uitgebracht: ON MY OWN met een met opzet gekozen heel eenvoudige persoonlijke hoes zonder toeters en bellen. Ik bracht haar in contact met Frank van der Meyden, ik ken Frank al jaren en wist dat hij naast zijn "grote artiesten" Doe maar, Goede Doel, Blof ook graag nog wel wat kleinere dingen deed uit liefde voor de muziek en het vak. Frank bleek in staat nog een aantal kleinere concerten te organiseren en mocht zelf nog een concert zien in Huis ter heide (dacht ik). In die tijd had ik weer regelmatig contact met Karin sprak haar regelmatig via de telefoon wist dat ze van haar paard was gevallen, sprak haar in het ziekenhuis en sprak haar thuis aan de Linge. Op een zaterdagochtend vrij vroeg kreeg ik een telefoontje van haar toenmalige pianist (naam even vergeten) die mij het bericht door gaf dat Karin was overleden. Er was toen net een single uit en aangezien ik een groot aantal relaties moest inlichten over haar overlijden kan ik mij nog herinneren dat de fax eindigde met de titel: ANTARA DUA SAMUDERA. Pas veel later realiseerde ik mij dat ik betrokken was bij het begin en bij het eind van haar muzikale carriere.
Marcel van Rooijen / Mavarro Productions Loenen a/d Vecht 21/11/2002
[8] Zondag 23 maart 2003. Vandaag zat ik te luisteren naar Radio 3. Windforce 11 werd gedraaid met een korte beschrijving wie Nadieh was. Altijd als ik haar naam hoor dan gaat er een rilling door me heen. Dan zie ik haar voor me, kijk ik in haar donkere ogen en moet ik terugdenken aan die gedenkwaardige zondagmiddag in 's Hertogenbosch en aan de gesprekken die we daarna nog hebben gehad. November 1987. Een borrel van Polydor op een middag in het bekende Hilversumse café Jonghe Graef van Buuren. Ik zat aan de bar te praten met Henk Westbroek. Hij wees me op een mooie vrouw die met een glas in haar hand ons op afstand stond gade te slaan. "Dat is Nadieh, een groot talent, moet je iets over schrijven." Ik stapte op haar af en stelde me voor. "'Mag ik een afspraak met je maken voor een interview?" "Ja, maar niet hier in Hilversum. Kom maar naar Den Bosch toe," was haar antwoord. Den Bosch, zondag 6 december 1987. Karin haalde me op van de trein in haar kleine, blauwe Alfa. café Kleine Werelt in het centrum van Den Bosch was de plek die ze voor het interview had uitgezocht. Ze praatte honderduit over haar successen, haar leven en haar kinderen. Ze toonde me behoedzaam de gouden hanger en het kostbare Rado horloge dat ze gewonnen had in Japan. Als een kind zo blij was ze met deze trofee? Dragen, nee dat dorst ze niet. Ze bewaarde dit aandenken in haar "prijzenkastje" En dat prijzenkastje was inmiddels goed gevuld. Maar Karin wilde niet alleen zingen, schrijven en componeren ze wilde nog zoveel meer. Ze zag voor zichzelf ook een carri? als filmactrice weggelegd. We bekeken samen de fotoshooting die voor de Viva van haar was gemaakt. Inderdaad, Karin had nog veel meer talenten. Het interview sloten we af met een etentje in Italiaans restaurant Papone. Ik heb vele bekende sterren ge?erviewd maar Karin is me altijd bijgebleven als een van de meest bijzondere ontmoetingen in mijn leven. We hebben nog een aantal malen contact gehad. Een keer belde ze me op en hebben we tot diep in de nacht aan de telefoon zitten filosoferen. Ik kreeg toen de indruk dat ze niet gelukkig was. Ze werd geleefd door Hilversum. Op het laatste kaartje dat ze me stuurde stond: Ik zit weer tot mijn oren in de promo, ik ga nu op vakantie en bel je daarna. Dat is er nooit van gekomen. Het bericht van haar dood kwam als een schok. Ik draaide die dag haar platen en in gedachten zag ik haar weer voor me op die gedenkwaardige zondag in café Kleine Werelt. Karin was uniek, niet alleen als kunstenaar maar nog meer als mens. Ik ben dan ook verheugd te zien en te lezen dat er meer mensen zo over haar denken. Deze website is een goed initiatief. Het erfgoed van Karin mag niet verloren gaan.
Paul Smit (oud - journalist van het Goois- en het Groene Weekblad)
[9] Ik weet niet wie dit leest, het maakt ook niet uit. In mijn herinnering kende ik Windforce 11. Ik wist verder echt niets over Nadieh of haar werk. Behalve dat ze niet meer onder ons is. Ik draai Windforce 11 all the time. Ik versta niet helemaal waar het over gaat. Maar de stem en het zingen van Nadieh raakt mijn hart. Lieve Nadieh, ik hoop dat je nog ergens bent. Ik denk van wel.
Robert van Heusden, Heemstede
[10] Hoi mensen, ik heet Nadieh en ik kwam er later achter dat mijn ouders me naar Nadieh de zangeres genoemd hebben. En wat ik nou grappig vind is dat ik ook zangeres wil worden het is altijd al mijn droom geweest en later kwam ik er dus achter dat ik naar haar ben genoemd. mare dit wou ik even kwijt doeg groetjes
Nadieh
[11] Hallo Nadieh-Foundation,
Ik heb een CD single met de titel Nana en verder met de tracks Southern Light en Turn Me Loose, die staat volgens mij niet in de discografie. Een (zwart-wit) kopie van het hoesje is bijgevoegd.

Rob Colle

Noot van de Nadieh-Foundation: Deze single komt inderdaad niet voor op het single-overzicht zoals dat in de inlay van de laatste CD is vermeld. Met dank aan Rob.

[12] Goed om Nadieh weer eens op de radio te horen, vandaag op Radio 2. Van mijn oude lp-verzameling is de muziek van Nadieh de enige die ik heb overgezet naar de I Pod, ze gaat overal mee naar toe. Tijdloos goed ... Ik hoorde pas zondag bij Jacques Kloters op de radio van jullie site. Wat goed dat jullie dit doen. Fijn dat ik nu ook de teksten op de site kan nalezen.
Lex de Lang, Amsterdam
[17] Jaren geleden heb ik het genoegen gehad om mee te mogen werken aan het album ?Eye on the Waves?. Ik was toen net aangenomen als studio assistent bij Wisseloord. Ik weet nog goed dat het een mooi project was om aan mee te werken. Karin was destijds kind aan huis bij de studio. Aan het contact dat ik in die periode met haar had, heb ik nog een paar mooie herinneringen overgehouden. Allereerst natuurlijk aan de mooie tijd. Maar daarnaast heb ik destijds ? van haar gitaren gekocht (die nu op kantoor van mijn eigen studio staat) en heeft ze voor mij haar single ?Words? persoonlijk gesigneerd. Mooie site hebben jullie aan haar gewijd, ze verdient het.
Patrick Ulenberg, Creative Sounds BV
[18] Ik lees zojuist de oproep van Geert Jonkheer over hoe mooi het zou zijn als muziek van Nadieh weer eens live ten gehore zou worden gebracht. In aansluiting daarop en omdat het ? van de doelstellingen van de Nadieh foundation is zangeressen en zangers te stimuleren om haar werk uit te voeren vroeg ik me af of wel eens is overwogen Nadieh's muzikale nalatenschap onder de aandacht te brengen van Hind. Hoewel er nooit een tweede Nadieh zal zijn moet ik soms toch wel aan haar denken als ik Hind zie en hoor zingen. Met name sommige nummers van "Land of T?en "Company of Fools" zouden heel goed door Hind kunnen worden vertolkt. Sterker nog, ik denk dat er op dit moment niemand in Nederland is die dat beter zou kunnen dan zij. Los daarvan zie ik ook bepaalde overeenkomsten tussen Nadieh en Hind. Zo is Nadieh geboren uit een Nederlandse moeder en een Indonesische vader, en Hind uit een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Nog onlangs kreeg Hind een Edison als beste nieuwkomer voor haar debuutalbum "Around the World", zoals ook Nadieh ooit een Edison kreeg voor haar debuut "Land of T? Op het debuutalbum van Hind zijn muzikale invloeden uit verschillende delen van de wereld te horen, evenals op het debuut van Nadieh. Hind verzamelt en schrijft momenteel materiaal voor haar tweede album, en het zou prachtig zijn als er ook een nummer van Nadieh als eerbetoon op haar tweede album kon staan. Hind zou dat nummer dan live kunnen zingen bij haar optredens. Voorts zie ik wel enige geestesverwantschap. Zo vroeg Hind op bevrijdingsdag aandacht voor het lot van onderdrukte Irakese vrouwen. Dat deed zij in Den Bosch, de vroegere thuishaven van Nadieh. In dit verband is het opmerkelijk dat Hind's achternaam Laroussi Tahiri luidt, waarbij we natuurlijk direct moeten denken aan de door Nadieh in het nummer "Feminine" bezongen Tahirih. En over namen gesproken: merk op dat de letters van de naam HIND in een symmetrische vorm terug te vinden zijn in de naam NADIEH. Niet dat ik daar een diepere betekenis aan zou willen hechten, maar toch ...
Haye van den Oever
[19] My mother visited the Netherlands many years ago and brought back a Nadieh tape - I think it was company of fools but it had songs like Benjamin and Haifablue on it and I loved it! I have ordered it at so many record shops here in South Africa but they were unable to track it down - a Dutch net-friend of mine sent me the url for this site and I am over the moon!! at last I've found it! What beautifull music! (now I just have to work out what compilation it was that I had all those years ago).
Natalie-Ann Powell
[20] Ben net verhuisd. En wat gebeurt er dan, dozen in en uitpakken. Zo net kwam ik de doos met oude LP's tegen. Eerste LP die ik zie was: No way back - Nadieh. Waarschijnlijk een van de eerste LP die ik als puberende jongen kocht. Stom toevallig hebben we de oude stereo-toren (met platenspeler) in elkaar gezet. De LP opgezet, eerste track: Turn me loose. Krijg weer kippevel van die stem! die muziek! Wat is dat nog steeds onvoorstelbaar goed. Tijdloos.
Foundation, doe je best met het erfgoed van Nadieh.

Klaas Volders

[21] In de jaren '90 heb ik Nadieh in haar eentje zien optreden in theater Het Pand bij ons in Gorinchem. Ik was erg onder de indruk van haar zang en vooral ook haar gitaarspel. Ik zing en speel zelf ook en heb toen goed opgelet; ik was ook vastbesloten om nog eens naar een concert van haar te gaan. Tot ik las dat ze was overleden. Wat een verlies, vooral natuurlijk voor haar kinderen en haar man. Gisteren heb ik haar man ontmoet bij een optreden van mij. Wat ik hem nog had willen vertellen is het volgende: Wat ik geleerd heb van Nadieh, en wat ik helaas nog steeds niet helemaal onder de knie heb, is dat je voor ieder nummer een moment neemt om in de sfeer van dat nummer te gaan. Een moment om je op het lied te concentreren, voordat je begint. Naast haar humoristische presentatie en fantastische gitaarspel is dat wat me het meeste bijgebleven is. En ik weet nog dat ik het zo leuk vond dat haar hele gezin erbij was, want haar zoontje was jarig die dag. Al is het negen jaar geleden, ik kan me voorstellen dat het nog moeilijk is om te leven met het verlies van moeder en vrouw en ik wens Nadieh's nabestaanden het allerbeste en sterkte.
Donna Bastiaans
[22] Mijn dochter hebben we in 1997 de naam Nadieh gegeven.
Prachtige vrouw, ze weet wie jij was.....
Prachtige muziek, genieten we samen van...

Ze is nu al (8 jaar) trots op haar naam....

Je bent niet vergeten,

Saskia uit Den Haag

[23] Hallo ik ben Nadieh van Dijk. Ik ben vernoemd naar Nadieh omdat mijn ouders het leuke muziek vonden (en ook een leuke naam natuurlijk). Ik ben ook blij met mijn naam. In mijn fotoboek zijn stukjes over Nadieh uit de krant geplakt. Het is leuk dat deze Foundation er is, ik ben namelijk door deze site veel te weten gekomen. Laatst ben ik er ook achtergekomen dat ik een arabische naam heb. Maar nu hou ik op want ik weet niets meer te typen !
Nadieh van Dijk
[24] k ben al veel op deze site geweest. Nu pas schrijf ik iets. Ik ken Nadieh van toen ik zelf heel klein was (10?) ik ben nu 30. Mijn vader (Jan Jonkers) had een kleine studio in Eindhoven. Hij heeft destijds (met Kees) wat muziek van Karin opgenomen. Thuis had ik alle bandjes en stond ik haar te playbacken voor de spiegel. Mijn schoolvriendinnen dachten dat ik gek was, want wat had ?die jeugd? nou ooit van haar gehoord. De poster van de elpee hing bij ons op de deur. Ik herinner me een etentje bij haar thuis: eten, lachen, eten, lachen, eten, eten ?. leuk!! Een paar jaar geleden hoorde ik haar op de radio .. wat heb ik gezongen in de auto.. Ondanks dat ik destijds klein was had ik grote bewondering voor deze lieve meid.
Laat haar leven, zeker door deze site!
Saskia Jonkers
[25] Zat gistermiddag (wo. 18/10/06) op weg naar huis naar radio Noord-Holland (Amsterdam) te luisteren toen een lied van Nadieh gedraaid werd: Windforce 11. De gedachte aan haar liet mij niet los. Ben daarom even gaan googelen vanavond. Thank God - er is iets tastbaars terug te vinden van haar. Wat goed dat een foundation naar haar vernoemd is. Haar laatste jaren tot aan haar afscheid van deze wereld - 10 jaar geleden, heb ik niet van nabij meegemaakt. Maar van de vele jaren daarvoor wel goede herinneringen aan haar. Enthousiaste, attentvolle, talentvolle, vrolijke meid. Altijd met haar guitar bij zich. Te vroeg van ons heengegaan? Wie zal dat zeggen. Goed dat zij er was. Goed wat zij nalaat. Ga vast weer een keertje rondkijken op haar site.
Marcel Macnack
[26] Eerbetoon aan het werk van Nadieh
Radio Veluwe FM herdacht op 22 april 2006 Nadieh in een twee uur durende uitzending. Deze stond geheel in het teken van haar en haar muziek. In de uitzending werd onder andere het materiaal van de Nadieh Foundation gebruikt en deze werd daarvoor bedankt. De presentator leest voor uit een interview met Nadieh in Elsevier Magazine, zie Nadieh in de pers. Nadieh: "Het lijkt erop dat hoe beter we elkaar via televisie, film en platen leren kennen, hoe kleiner het wederzijds respect wordt. We blijven als opgewonden haantjes langs elkaar heen lopen. Landsbelangen blokkeren in de politiek het mondiale denken alsof de tijd gewoon is blijven stilstaan.? Het verhaal van Nadieh, haar leven, haar successen en haar plotselinge overlijden wordt afgewisseld met nummers als Red Lions, Stepping Out, The Rebel, Elegance, Crazy Love en haar grote hit Windforce 11. De presentator vertelt hoe Nadieh zichzelf gitaar leerde spelen. Ze won de Edison en de Zilveren Harp als meest veelbelovende pop-artiest van Nederlandse bodem. In de loop van de uitzending werd duidelijk hoe speciaal, veelbelovend en getalenteerd ze was. Het is een groot verlies dat ze er niet meer is.
Bas
[27] Ik heb maar ? CD van Nadieh, Eye On The Waves. Deze CD is mij zeer dierbaar en ik draai hem ook nog steeds regelmatig. Ik was destijds al geruime tijd fan van Van Morrison en de aanleiding dat ik deze CD kocht was dan ook de prachtige cover Crazy Love. Het is eenvoudig te begrijpen waarom Nadieh juist Van Morrison coverde. Ook haar thema's neigen naar het mystieke, de natuur, de liefde tussen man en vrouw met af en toe een religieus tintje. Nadiehs teksten en de mooie muziek spreken me erg aan. Erg jammer dat zij niet ouder mocht worden. Goed dat er een foundation is opgericht! Mooi ook dat er nog steeds muziek te krijgen is van Nadieh. Ik ga zeker proberen meer muziek van haar te bemachtigen!
Hans Driezen
[29] Toen ik Nadieh voor het eerst hoorde en zag was ik zwanger was van ons tweede kindje. Had ik met mijn man besloten: als we een dochter krijgen dan noemen we haar Nadieh. Wij waren erg onder de indruk van haar en erg blij met de zwangerschap en we zijn niet zo van het vernoemen, maar wij hebben onze dochter toch vernoemd naar Nadieh die op ons toch een hele fijne indruk heeft achtergelaten. Onze dochter is nu 18 jaar en vroeg net 'naar wie was ik ook al weer vernoemd?' Nooit gedacht dat ik haar ooit weer kon vinden. Gelukkig is er de Foundation van Nadieh. Net gevonden via internet. Ik ga zeker iets bestellen want mijn man is nu begonnen met gitaarles en aangezien Nadieh ook alleen maar zang en gitaar had vind ik het mooi haar muziek te hebben, dan kan mijn man misschien daar iets van oefenen. Leuk dat zij zo'n indruk heeft achtergelaten toch. Ze heeft vele zaadjes geplant en dit was er een in vruchtbare bodem. Heel veel liefs voor de Foundation en voor de familie Gaspersz.
[30] Ik open mijn mailprogramma en zie een bericht van de Nadieh Foundation waarin staat dat al haar muziek weer verkrijgbaar is. Dit maakt m'n dag meteen goed, want ik was meteen een fan toen ik haar voor het eerst hoorde. Zij liet voor het eerst horen dat Nederland m? kan dan alleen het gebruikelijke levenslied. Ook al is ze inmiddels ruim 10 jaar overleden; ik vind dat haar muziek in Nederland, kwalitatief gezien nog altijd op eenzame hoogte staat. Daarom hoop ik dan ook dat de initiatieven die hier genoemd worden om haar muziek ook weer live ten gehore te laten brengen werkelijkheid zullen worden. Ook ik zie Hind als de enige die dat zou kunnen. Karin verdient het dat haar schitterende werk onder de aandacht wordt gebracht bij een groot publiek! Nadieh Foundation en Fonos: bedankt dat jullie het voor elkaar hebben gekregen dat Nadieh's werk weer in de winkels ligt!
Jo
[31] Het nummer Wonderful World heeft Nadieh destijds geschreven voor het programma "De opdracht", uitgezonden door de NCRV televisie op 17 april 1992 (Goede Vrijdag!). Met dank aan Haye van den Oever.
[32] Het heeft met deze storm te maken dat ik plotseling weer moest denken aan deze geweldige song, die af en toe nog steeds door mijn hoofd speelt, VELE malen beter dan sommige songs van tegenwoordig. Dank Nadieh!
P. Reinders
[33] In de jaren 80 was ik als twintiger actief bij de lokale radio. Voor de ziekenomroep (en latere de lokale radio) interviewde ik zoveel mogelijk artiesten. In die tijd maakten we een jongerenprogramma. Voor de artiesten gingen we veelal naar de discotheken-optredens en daar hadden we in de kleedkamers onze interviews. Maar in 1987 had ik een thuiswedstrijd. Veronica'populaire tv programma Nederland muziekland kwam naar Leeuwarden, mijn woonplaats. Twee dagen lang regelde ik interviews met alle top 40 acts van dat moment, ook met Nadieh. Een interview met haar moet ik nog ergens op cassette hebben. Ze sprak zelfs een promootje voor ons programma in. En tijdens de opnames van Veronica mocht ik van de productie-assistente foto's maken op de set. Zo kon ik van zeer dichtbij ook een aantal foto's van Nadieh maken. Gezien het karakter van uw website, uw organisatie en uit respect voor deze veel te vroeg overleden zangeres, van wie ik het overigens geweldig vind dat ze nog immer in de Top 2000 voorkomt, stuur ik u hierbij 3 foto's die u wat mij betreft mag toevoegen aan de website.

Het optreden moet, gezien de lijsten van het hitdossier, in 1987 hebben plaats gevonden, Lover's Eyes is het door haar gezongene liedje en de foto's zijn gemaakt op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Let bij de eerste foto ook op een zeer jonge Erik de Zwart, de toenmalige presentator van NL Muziekland.

Met vriendelijke groet,
Martin van der Veer, Leeuwarden

Schoolconcert met de BB Band in 1980, duet met Kees Buenen. Kees: De BB Band ontwikkelde zich van een cover-band naar een band die eigen werk speelde. In de studio van Jan Vis te Rosmalen namen we eigen songs op. Drummer Eddy Vismalen stopte ermee, en werd vervangen door Frans Meijer, die later producer werd bij Veronica en tegenwoordig regisseur is RTL (o.a. RTL Nieuws). Han [Buenen] en ik schreven de songs en betrokken er iedereen bij die daar zin in had. In die tijd begon Karin met haar eerste bijdragen. Dat waren losse zinnetjes of voorstellen tot verbeteringen.
Een van de songs van het schoolconcert ging over playbacken. Dit nummer playbackten we ook en we ruilden onderling de instrumenten. Hier zie je Karin met Han's basgitaar.
Karin en Alfred zingen een duet. Mis vandaag. Een meisje mijmert over haar idool. De man is met alledaagse trivialiteiten bezig.

Een foto vlak voor een Toppop TV-opname. Han en Karin staan elkaar te dollen. Ze speelden even krengen die elkaar de loef af willen steken tijdens zo'n opname. Pal voor iemand gaan staan bijvoorbeeld. Op deze foto zie je Karin een snaar van de basgitaar verstemmen. Omdat dat als je toch gaat playbacken geen enkele invloed heeft op de te leveren muzikale prestatie, was dat extra grappig. De hele crew moest er om lachen.

In de oefenruimte van de groep Bots werden de demo's van Land of Ta gemaakt.

Kees: Op de foto vlnr Karin, Bert Smaak(drums) en Noudt Janssen(bas). De voorprogramma's in Duitsland waren vaak erg hard, en slecht. Daar zaten we enigszins van te balen in de kleedkamer. Toen bedachten we dat we ook ons eigen voorprogramma mee konden nemen. Karin was de eerste die op deze manier haar songs live uit kon testen. We moesten haar dan wel begeleiden natuurlijk. We hadden zowiezo een niet bestaand bandlid op de crewlijst staan, waardoor we altijd een extra hotelkamer hadden. De bezetting was: Bert Smaak: drums, Noudt Janssen: bas, Piet Engel: sopraan- alt- en tenorsaxofoon, Kees Buenen: keyboards, Karin Reyhani: zang/gitaar. Dit was de eerste live band waarmee Karin ooit haar eigen werk uitvoerde. Op de setlist stonden o.a.: Son and heir, Rosalynn, Steppin'out, Red Lions, Windforce 11. Karin vond het dermate leuk dat ze een tournee later speciaal naar Hannover kwam gereden om een optreden te zien tijdens een tournee die we maakten voor de IGMetall, de grootste vakbond van Europa. Die voerden aktie voor een 35 urige werkweek. We zaten daar in een "package tour" met een aantal andere bands en solo artiesten, en zo kreeg ze een aardig beeld van wat er in deze artistieke hoek van het spectrum in Duitsland gebeurde, en hoe zo'n organisatie dat aanpakte. Met 2 crews. Terwijl wij in Hannover speelden, was de tweede crew in Hamburg bezig om al op te bouwen voor de volgende avond. Ik herinner me dat ze aangenaam onder de indruk was van: Inga Rumpf, Ulla Meinecke, Hannes Wader, Klaus Lage, Georg Danzer en Wolf Biermann In Nederland was wat deze mensen deden, en het succes wat ze daarmee hadden, onvoorstelbaar. Bovendien waren ze in Nederland onbekend. Het sterkte ons in de overtuiging dat we in de uitwerking van de demo's zo extreem mogelijk te werk moesten gaan. Deze periode heeft Karin beslist "Mut gemacht", zoals ze dat noemden.
Kees Buenen

back